Sunday, May 07, 2006

No strings attached


Recently I bought a new 'toy' to use with my laptop. A wireless router.
This gadget worked superb as hoped and expected. I can go anywhere in the house, with my laptop, and still being connected to the NET.

Reason I bought it because my Ethernet Network card was struck by lightning. I did try the USB external network card, but I think I have wasted my money on it. And SInce my laptop has a built in wireless network card, why not I make use of it.

With this D-LINK (model DI 524) I am very much satisfied. Value for money.



Where is the laptop? Tinggal the wireless router je......


Atas katil....? Dah kira kes kacao daun ni...


Kat living (tingkat bawah) pun bleh access....no hal



Boring-boring....kat luar pun boleh sambil naik buaian....

"buai la....buai la...aku nak kawin dgn puteri raja...."

Tarzan n Jane pun bleh chat la ni..wireless maaaa......Nak baca blog 'That Thing I Do' pun no hal. Jangan Big Foot sudaaah..


Dalam keta pun boleh...provided keta tu tak berjalan lebih dari 100 meter laa. Cam KITT la plaksss

Luckily ada wireless connection timely. Sebabnye, nowadays, Haida tak leh nak ke dapur..so aku la kadang2 masak kalau tak beli makanan kat luar...Tak la boring tunggu benda atas dapur..Boleh gak download page, then continue masak....OK la tuuuu...


And lastly..desperate2...bleh lagi kat sini.........hehehe

10 comments:

Mpro said...

agak2 la pyan... dalam jamban pun ko update blog... kawan aku tgk ni, dia mesti suka...

Setinggan Overfloor said...

sapa kawan ko?

ko blog dalam jamban : sebelum, selepas ke semasa buat tutttttt???

KNizam said...

hehehhe mmg best, aku pakai dlink wireless router kat rumah since 2004 laie...mmg best, surf from anywhere....dah mcm coffee bean la rumah aku :-)

abu_harraz said...

mpro - agak2 la....kalau iye pun nak update blog kan....

setinggan - buat tuuut tu apa?

kno - aku nak extreme mocha satu...sedapnye coffee bean. pueh hati a D-LINK ni...aku hari tu dilemma between netgear and linksys. Aku rasa linksys lagi ok, bukan sbb dia mahal, tapi dia ada cisco punye cop. hehehe..

Mpro said...

setinggan - aku tak nak lah mention nama member aku tu... aku baru je minta mahap kat dia...

KNizam said...

heheheehe anything with regd to cisco mmg mahal weiii. tu pasal la aku amik dlink. tapi ok je aku tengok. cuma makesure kalo ko takde offkan plug dia ngan wayar phone tuh, kalo tak kena sambar petir nanti.....naya je

abu_harraz said...

kno - aku nak buat persatuan d-link lah. bleh bagi no fon ko tak ?
hantar kat hfhh107@yahoo.com. Actually aku nak tanya beberapa perkara. hehe

Azlynn said...

klau mcm tu la keadaanyer, i nak pilih jadik jane la..dok dlm utan pun takper sbb ader internet access...gune laptop lak tu bukan desktop :D

hunny said...

Hmm apa nih tak meet KPI? :p

Bamboo Stick said...

Apaaaaa nih!!!??? Still this ' No Strings Attached'....bila you nak upload yang baru punya Pian....? :-( Masa berlalu...hatiku yang teringin baca blog baru tak tersampai-sampai pon.... Tiap-tiap pagi ku bukak, tiap tiap minit ku bukak...tiap-tiap saat ku bukak....menghitung hari dengan jari jemari ku yang cantik ini, dah almost 10 hari tak ubah-ubah lagi...still the same topic yang muncul. No wonder lar I macam de-motivate for the whole week :D...wahai kakanda Pian....Jangan biarkan I tunggu lagi. Aku nok baco hok baru!!! he..h.e.h.e.