Tuesday, August 01, 2006

Math Genius

Got these from Fadli ...
Not sure whether these are genuine cases...
These are examples how math could lead to human creativity.
These students must have furthered their studies in Graphics/Arts school...hahaha..

Very the creative the one.....





14 comments:

famil ADP2 said...

heh heh..

boleh percaya kot.. My friend during add math SPM 93, he drawed a 'duck' on the graph.

abu_harraz said...

Member aku pun..
masa ADP..
question (lebih kurang)" ada dua ketapi, satu dari stesen A, satu dari stesen B. satu bergerak dgn x speed pukul 6pm and satu dgn y speed pukul 7pm speed. kat kilometer mana diorang bertembung"

dia jawab: " No two stupid trains will run on a same track"

Ghaz Sanusi said...

emm .. sapa lah member adp ko tu yang bijak lasana tu ekk?

Ghaz Sanusi said...

totally not related.

eh encik ahmad suffian osman, aku lupa nak tanya ngan ko.

member ko dan aku: mior imran mior musa tu ko ada email dia tak? kalau ada kasi kat aku. kalau email dia tak dak, email bini brazil pun ok gak.
:P

abu_harraz said...

ghaz....
nama dia auk...aku tak ingat nama betul..
budak RMC, S01. or S03..aku tak ingat

Rohana Embong yang citer kat kelas aku (SO6)hehehe

Aku ada jumpa dia kat MEnara ExxonMobil 2 -3 years back...
Dia jaga bapak dia nye petrol station kat JB kot...

famil said...

muhahah rohana embong.. cikgu calc PMA119 aku

Ghaz Sanusi said...

not related again.

eh, ko isi borang biodata aku tu then ko kasi gambar ko + family. apa permintaan nak kenal ko dan family ni. sebelum aku curi gambaq2 kat sini, baik ko email aku. aku kalau curik, tak kira .. sesuka ati aku ja ..

eh, famil adp2 ni sapa ek?

pn rohana embong pun ajar aku pma119. pn adebah ajar pma118. ms sanizah ahmad ajar pma001. :P

Ghaz Sanusi said...

pian, typo kat atas tu kira halal je lah.

auk? aku tak ingat sapa. mungkin cam muka kalau jumpa.

and, thanks for the email addy mamat tu. nnt aku email dia.

jangan lupa. fill up biodata form + kasi gambar kat aku. :P

abu_harraz said...

ghaz,
mestilah aku on purpose tak share photos kat blog adp3..
suh la diorang explore blog aku..baru ada konsep ziarah..

tapi tak pe lah..nanti aku carik gambo family yang sesuai, bleh la ko upload..tungguuu..

fahmil adp2..camner aku nak describe lagi? dia officemate aku la..tu je..

famil adp2 said...

sudah la ko ghaz.. satu sekolah pun tak kenal.. magni nominis umbra..

Ghaz Sanusi said...

ooo ... famil o famil ..

awat tak habaq famil yang tuuu. kenal sangat lahhh ... hahahaha

apa habaqq? sejak bila pi pindah pi exxon mobil ni plak?

Ghaz Sanusi said...

shhh .. famil jangan sebut motto sekolah kat sini, karang ada orang gi amik tie dia .. siap pakai walaupun hari ni bukan hari rabu.

kan pyan kan.

famil said...

okk baru setahun aku join ni haaa.. dah malaih jadi banker.. tukar kerjaya lah pulak.. Pyan budak MCKK ka? musuh tuh..

abu_harraz said...

magnis nominis umbra
magnis nominis umbra
magnis nominis umbra....
hahaha..takde pun org pakai tie selain dari hari rabu.....
hahahaha