Friday, July 14, 2006

What was on her mind?

I wonder how kids mind works..

In the car with Indah.

Indah : Abi, Indah nanti nak kawin
Abi : Indah nak kawin ngan sapa?
Indah : Nak kawin ngan Abi lah...
Abi : Mana boleh, Abi dah kawin dengan Ummi
Indah : Alaa....nanti Indah dah besar macam Ummi, Indah kawin ngan Abi lah
Abi : Abi kan dah kawin ngan Ummi, Indah kawin ngan orang lain la pulak
Indah: Nanti kaaaan....Ummi mati kaaann.... Indah kawin la dengan Abi
Abi : ????

While watching tv on arwah bapak Mawi dikebumikan

Indah : Abi, tadi Jimmy tu baca fatihah untuk bapak mawi. Sian kan mawi, bapak dia dah beninggal
Abi : (bila pulak dia kenal Jimi Astro nii..//) A aa..sian dia..Indah baca fatihah ye..
Abi : Indah, kalau Ummi ngan Abi meninggal macam mana?
Indah: Alaa..Indah duduk la dengan orang lain
Abi : Nanti Indah nak beli gula2, nak beli mainan, abi ngan Ummi takde...macam mana?
Indah: Indah duduk la kat AF
Abi : AF? Kenapa?
Indah: Situ best, ada menari2, ada kawan2, ada lagu, ada nyanyi..
Abi : Astaghfirullahalaziimm...

This is when I realized Indah had too much of channel 15. Asyik tengok AF je..Kitorang pun tak tengok, dia bukak tv sendiri lepas tokwan amik dia balik dari nursery, petang2...

Since then, tv session dia dah kena limit. No AF. tgk kartun takpe...Dia pun minat tgk sinetron Indon kat Astro Ria pukul 6.30-7.30.
Ada skali tu, gi makan kat kedai ada citer tu tgh tayang. Dia excitedly menjerit, sambil tangan tunjuk kat tv citer Indon tu.."Eh!! Citer Indah!!!"...Hampehh

4 comments:

Bamboo Stick said...

Anak nih bijak betul lar!!! Macam I dulu-dulu...ha..ha..ha.

Mpro said...

common la pyan... dah minat dia ke arah seni, apa salah nya... "pasti berjaya di AKADEMI FANTASIAaaa...."

abu_harraz said...

bukan mudah, menggapai bintang di angkasa..hey yeyy...

konot said...

pandai nyer anak ko ni...
dah pk nak kawin dah tuh...heheh