Saturday, July 15, 2006

A worthwhile Saturday morning

This morning, after Subuh, I cycled to Bandar Puteri and came back to Sri Andalas.
The to-and-fro 8 km journey, took me an hour. Hahahaa....giler slow.

Yes, my bicycle which I ignored for more than a year is now making a come back...
Two weeks ago, I cleaned it and changed the seat (seat utk org bontot besor)..Baru sedap sket...Siap ada spring...

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Seat untuk makcik-makcik


After cycling....and after Ummi Indah went to school (ada math clinic) Indah and I together with tokwan went for breakfast.

Lepas tu it was mandi time...

Since dah berpeluh2 and berasak-asak dgn kereta dan lori serta mengumpul bau asapnye....I decided to merendam badan dlm bath tub..
Indah punye lah happy...


Photobucket - Video and Image Hosting
Ini gambar sebelum banjir besar terjadi......Penyebab banjir baru nak masuk

Photobucket - Video and Image Hosting
Selepas tsunami melandaaaa.....

8 comments:

PrincessRen said...

wah u into cycling also nowadays? good 4 u.. nanti i can join u cycling boleh? hahah...

abu_harraz said...

8 Km per hour la....mak cik beli sayur pun lagi laju..
nak ikut ke nak tinggalkan I?

Hanum said...

Salam Pyan...

Besaq dah Indah eh..
Kirim salam kt Haida

abu_harraz said...

hanum mana ni ek?
hanum ppp ka?
insyaAllah...
bukan indah je besaq, pyan pun besaq..kim salah kat syah and anak2

Ghaz Sanusi said...

pyan,

totally not related.

adp3 reunion some time next year.
jom join; and kalau boleh volunteer tolong committee skali.

oh, aku dah link page hang dah kat situ.
http://adp3reunion.blogspot.com/

cheers!

bola2api said...

hucs,

biar benar 8km in 1 hr ??!
dulu aku cycle 3km in 15 minutes hehehe..

BTW good effort.. boleh bertanding dgn pejal.. siapa kurus dulu..

abu_harraz said...

hahaha...
memang benar....
aku gi hantar udang dlm peti ais kat in law aku yg tido umah aku kat bandar puteri nun...
diorang nak balik ke tganu pagi tu..

actually aku takde masalah 4km tu in 15 mins, tapi jalan tu takde bahu jalan, so kena tgk blakang slalu....jalan tgh repair...

udang tu pulak keras (dlm freezer) terhantuk2 fork beskal aku tu..

sekianlah alasan aku....hahahah

memang makan angin pagi pun masa tu..lepas subuh..

pejal tgh diet..dia ok lagi apaaaa...o k .laaaa.....j u ga a a kk kkk ...

famil said...

BEstnyerrr rumah ada bath tub