Tuesday, February 06, 2007

Syair si para para

Aku suka lirik ini. Bila terdengar atau terbaca, terbayang Muhammad Rasulullah SAW.

Sungguh syahdu sekali...dari hari tu.....aku teringat....tak tertahan untuk aku letak kat dalam blog aku , sebelum aku lupa..baik letak skang...

TERLALU ISTIMEWA

Ku tak tergambar wajahmu
Sinar mata itu
Lirik senyumanmu
Pesona yang membelai

Wajahmu bercahaya
Memberi bahagia
Tiap yang memandang
Hati jadi salju

Kau terlalu istimewa
Kasih dan sayangmu terpancar
Seikhlas tiada batasan
Terus membara


Terkilan rasa jiwa
Ingin ku lihat mu dewasa Ingin ku berjuang bersama
Apa daya
Tuhan lebih menyayangimu

Ku pasti kau berbahagia
Duduk di sampingnya
Mendengar cerita
Sekadar rahsia

Tak tertanggung rindu…
Mendengar suaramu…
Tawa mengusik jiwa… Sabda menyentuh jiwa
Oh…

6 comments:

muhammad fakhrul razi said...

tahniah kerana berjaya meng edit suatu kejahilan kepada suatu yg indah dan mempersona iaitu islam.

nanti kena fikir macam mana nak sampaikan lirik ni, nak nyanyi ke, nak dikir barat ke..hehe

Anonymous said...

Wahai lelaki yang beriman, jadikanlah dirimu idaman wanita2 yang solehah dibumi ini & idaman para bidadari diakhirat kelak.

Jadikanlah:
1. Gerak gerimu tertib mengikut alunan zikir
2. Bahasa & bicaramu penuh hikmah & halus tersusun
3. Wajahmu jernih di selaputi cahaya kejernihan wuduk
4. Hatimu tulus ikslas kerana Allah
5. Aqalmu redha akan suruhan & larangan Allah
6. Semangatmu gigih, utuh memegang janji melaksanakan tanggungjawabmu sebagai hamba Allah

Kamu semua, lelaki2 yang beriman akan dipeliharai Allah & kepada mu lelaki2 yang beriman, wanita2 solehah ingin menumpang kasih yang sementara di dunia ini....

Maksumah

abu_harraz said...

MFR,
Kita cuba guna segala di depan mata kita untuk 'melihat' ISLAM
InsyaAllah

InsyaAllah maksumah...
-aku yang terkunyah segenggam cili....-

Anonymous said...

Pyan,
Sorilah kalau terkunyah cili sbb aku tak bermaksud nak mencederakan sesiapa. Kita sama-sama "inadequate" & sama-samalah kita perbaiki amalan.

Maksumah

abu_harraz said...

bagus terkunyah cili ni..takde hal...
-aku bukan perfect, kadang2 sajer gatal makan cili-

muhammad fakhrul razi said...

cili ada vitamin A tak silap aku.. tp mkn byk2 akan menyebabkan pendarahan perut.. ntah.. aku dgr dari kwn aku.

ko dgn hamka, mana lg senior?

skang ko dok mana? texas ke?

dh brape lama join jemaah?

byk pulak aku tanya. maaflah.

time kasih sbb letak link blog aku kat sini, walopun aku ni jahil dan byk salah berhujah.

semoga bahagia ke anak cucu.