Monday, April 17, 2006

Biarkan Si Luncai terjun dengan labunye

Last Friday night , I went to watch GUBRA by Yasmin Ahmad at Bukit Raja TGV.

Everything went well until this 'couple' came in.

Both were male and lenggok suara diorang were very mendayu2 gitu. With the suara garau ala2 mak nyah, they commentedthe story all the way from beginning to end.

Actually, after a few minutes, I was very disturbed.Aku pandang lama kat diorang (they were one seat next to me), dia buat tak reti je..(nak pandang lagi lama , takut dia ingat aku nak ngorat diorang plak)
From one scene to another, suma dia komplen and comment. Sakitttt telinga aku.....

I was about to explode, but I was with my wife. She warned me to ignore them. Since aku dah janji ngan dia nak behave and improve my temper kat orang2 bodoh di atas jalan/kedai makan/wayang/etc... aku pun kena la tahan marah.
Baik aku ikut cakap bini aku, kang dia tanak kawan aku kang..lagi payah..

Tapi dalam hati meluap-luap...

But after a few minutes, I managed to rationalize. Nasib baik la aku tak buang masa sound diorang tu..buat rosak my movie outing je..Biasala..setan hasut masa marah tadi.

So, I just concentrated (hard) on the movie, and enjoyed my night outing with my wife (without Indah)
"Biarkan luncai dgn labunye"

Moral of the story, jgn layan org tak cukup kepala hotak..sebab dengan mengkontrol marah kita, kita akan jadi orang cukup berakal.. :)

p/s Hucs suke bini Bilal..cute...

6 comments:

eddie said...

bilal bin rabbah?

abu_harraz said...

bilal citer GUBRA tu ler...hehehe

iQaH said...

lol @ comment atas
eyy...da lame x g cinema tgk these kinds of movies..
:'(

Mpro said...

pyan citer la... citer la pyan... aku nak tau gak ending dia camner???

abu_harraz said...

iQah - dapatkan vcd yang original nanti ek..hehe

mpro - uish..kat sini pun carik aku gak..camner aku nak citer..kat sini...kena tengok aa..

KNizam said...

ni yang buat aku nak pegi tengok gubra gak nih :-)