Monday, April 03, 2006

Indah's skool field trip - aku yang lebeh...

I went to Indah's Kindergarten field trip last Saturday to Domino's Pizza and High 5 bread factory.
We gathered at the kidergarten's compound as early as 7.45am.
At that point, baru I noticed, that I'm the only male joining the trip.
Tapi OK la jugak kan..aku takde masalah kawan ngan mak2 budak and cikgu2 budak ni..hehehehe
o kkkkkkkkkkk..sapa kata tak o kkkkkk... muahahahaha...Tapi kena kontrol sket la kan..mem ada kat sebelah...heheheh
tak..aku sebenarnye budak baik..mem ada ke, takde ke..behave...yes..behave..behave like what? hehehhe

I dont know why, but masa tengah beratur tu one boy from 4 years old class, started to cry..mula-mula...sket je...
like..sob..sob..sob..., but then after few minutes, it turned into UWAAAAAA!!!!!
Reason : Scared? missing the mother? i can't tell.
Yang peliknye, there's another boy who started crying, after he saw the first boy in front of him crying.
Pulaaakkkkk....?? tau la nak pegi domino's pizza, tak kan menangis pun domino...isyy...
Then masa tu plak, I saw this one kid, mula2 ok je...then dia plak yg dah mencebikkk bila tengok dua2 dah nangis.
and finally.......dia pun meletup jugak...
pergh..power la diorang ni punye nangis. kuatnye resonance sampai others pun bleh nangis as well..
nangis sama2, but without the same reason.
Pas tu bila bas dah sampai..ada plak yang termuntah lah..isk...memang payah bawak budak2 kecik ni field trip.
Before naik bas, diorang berikirar and baca doa naik kenderaan...

ikrar : "kami berikrar, akan mengikut perintah Allah, ibu bapa dan guru, serta saling tolong menolong sesama rakan" lebih kurang gitu la .

Then bila suma dah under control....we boarded the bus ..and the journey began..
First we went to Dominos Pizza at Careefour Subang. Bleh tengok cam ner diorang buat pizza..and makan pizza tu..tu je..
Bleh buat Pizza sendiri..blasah je topping apa..muahahahaha..tapi serious..
Yg buat sendiri punye, rasa cam tak sedap..ntah apa2..byk sgt tangan..
Tapi budak2 besor je la buat. Anak owner bawak geng2 dia dari convent klang, form 2 students. ada la 7 orang.
Masa diorang buat pizza la aku menyelit, sbb masa budak2 kecik, diorang tunjuk je..x bleh buat
hehehhe...




Next went High 5 bread factory at Shah Alam. They have this proper tour program on the history of bread and its evolution. Dia panggil bread town. Good for kids, and mak bapak kids pun. The factory is the largest in South East Asia.



First they played the video on bread history, and then journey thru the bread tunnel.
Memang exciting la gak...RM 10 sorang for adults...
It is like a long overhead bridge in the factory. We walked in the covered and air conditioned overhead bridge, while looking at the complete cycle of bread processing
Then, nak balik dapat roti free, tu je...and dapat beli roti yang baru siap..tu je..

p/s gambar malam ni baru update, kat rumah

3 comments:

Bamboo Stick said...

wow! Best nyer!! So.....berapa buku roti you beli? 1st time i heard that parents can join school trip...best nyer jadi mama and papa!!!! Lain kali if I ade anak, I nak join jugak lar!!! (Tengah mimpi nih...z.z.zzz....zzzz)

KNizam said...

wokey lepas ni boleh bawak field trip pegi lawat power station plak. hairul boleh arrangekan....hehehe. tapi bebudak sure bosan sebab tak nampak elektrik moving like bread or pizza.... :-)

abu_harraz said...

batang buluh - memang diorang include parents..best la gak..bleh spend quality time ngan anak2.

kno - ko jgn main2 kno. bapaknye dah excited dah ni...betul ke bleh gi wat trip kat situ..hehehe
kan aku dah kata, aku yg lebey...
hehehe