Thursday, September 14, 2006

Britney dah insaf? Aku tak pasti...

Oops!... I Did It Again Lyrics
Artist:Britney Spears

I think I did it again
(Aku rasa aku ada buat salah or rasa bersalah kat orang ataupun Allah)
I made you believe we're more than just friends
(Aku cuba menipu Allah mengatakan aku beriman kepada Allah dan rasulnya, tapi perbuatan aku tak macam tu…banyak benda lagha, banyak denda riak, banyak benda takabbur ..astaghfirullahalazim…(padahal aku yang tertipu)
Oh baby
(Ya Allah)
It might seem like a crush
(Nampak macam aku ni Cinta Allah sangat2…Cakap pasal Allah, pasal agama)
But it doesn't mean that I'm serious
(Tapi tak semestinya aku ikhlas. Adakah aku ni menunjuk2? Adakah aku ni riak?)'
Cause to lose all my senses
(sebab kadang2, pancaindera aku tak dapat membezakan yang haq dengan yang bathil. Aku terhijab (tertutup pandangan) untuk menilai baik dan buruk sebab hati aku yang SANGAATTT kotor….isk…sedihnyeee)
That is just so typically me
(Tapi itulah aku….INSAN (INSAN dari segi makna ialah lupa..melayu dan aku pun mudah lupa)
Oh baby, baby
(Ya Allah……..)

CHORUS:
Oops!...I did it again
(Astaghfirullahalazim…aku buat lagi!!!...kata dah tobat, tapi buat jugak..bodohnye aku)
I played with your heart, got lost in the game
(Aku bersungguh sungguh cuba menghampiri Allah, tapi sikit kena ujian dan dugaan dan cabaran…dah lemah, mengeluh. Letak makanan best2, letak hiburan yg melalaikan, letak benda2 nafsu dunia dah surrender…teghok betuiii..)
Oh baby, baby
(Ya Allah..)
Oops!...You think I'm in love
(Aku cuba buat diri aku untuk mendapat redha dan rahmat serta berkat dari Allah)
That I'm sent from above
(Tapi aku bukan malaikat, aku INSAN yang amat hina)
I'm not that innocent
(Aku banyak DOSA…(ampunkan kami Ya Allah))

You see my problem is this
(Ya Allah..inilah masalah aku. Aku lemah, aku jahil, aku malas, aku tak kuat iman)
I'm dreaming away
(Aku mengimpikan Syurga dan kebaikan dari Allah, tapi aku tak usaha sungguh2. Perasannn je lebih)
Wishing that heroes, they truly exist
(Aku tau syurga itu kekal ABADI, memang wujud tapi aku masih sayangkan dunia yang AMAT sekejap ini)
I cry, watching the days
(Aku menangis…….aku bertaubat…..pada apa yang telah aku buat dan akan buat)
Can't you see I'm a fool in so many ways
(Memang la aku ni terlalu BODOH..dah kata dah dunia tu macam bangkai, tapi nak jugak)But to lose all my senses
(sebab kadang2, pancaindera aku tak dapat membezakan yang haq dengan yang bathil. Aku terhijab (tertutup pandangan) untuk menilai baik dan buruk sebab hati aku yang SANGAATTT kotor….isk…sedihnyeee)
That is just so typically me
(Tapi itulah aku….INSAN (INSAN dari segi makna ialah lupa..melayu dan aku pun mudah lupa)Baby, oh
(Ya Allah………..*sigh*..)

p/s : Idea dari Kak Nana dari Kajang. Tima kaseeyyy

4 comments:

Nanot said...

Heii, are trying to be suicidal? Kan I dah kata kakak2 punya title ni tak boleh ngan I. Memang la nak carik nahas dia nih!

abu_harraz said...

Kak Nana is you nanot?? oh ye ke? tak tau la plak....heheh
o.k...nanti len kali tukau pulak...

famil said...

hi hik.. tak sesuai la lagi ni.. memandangkan nak bulan ramadhan ni.. apa kata ko olah lagu 'mari melabur asn'.. ala yg .. "bulan ramadhan mulia.. umat islam berpuasa".. yo yo jer aku ingat dulu nasyid.. tetiba.. jangan leka..laburlah segera

abu_harraz said...

famil,
camno lagu asn tu?
aku tak tau...

suma lirik carik kat net..hehe