Wednesday, September 13, 2006

Lirik lagu Omputeh - ada kesedaran jugak diorang ni

Kali ni lagu omputeh pulak..kot2 la ada orang baca blog ni tak penah tau lagu melayu..bleh la relate dgn lagu omputeh...

Artist: Shania Twain
Song: You're Still The One (Lagu ada unsur tauhid Allah ni)

Lagu bagi orang yang dapat hidayah dari Allah - Alhamdulillah..moga kekal hidayah sampai akhirat

Cakap bisik2..
When I first saw you, I saw love.
(Bila mula2 kita ‘nampak’ (kenal) Allah, kita tahu tulah Cinta Abadi.)
And the first time you touched me, I felt love.
(Bila Allah mula ‘sentuh’ hati kita, kita dapat hidayah dan taufiq, kita akan rasa manisnya Cinta Allah itu.)
And after all this time, you're still the one I love.
(Lepas2 tu..org putih kata “the rest is history” . Kalau kita sentiasa istiqamah, kita akan sentiasa kasih pada Allah..InsyaAllah)

Lagu nak start dah ni..
Looks like we made it
(Alhamdulillah….akhirnya dapat jugak rasa cinta Allah…)
Look how far we've come my baby
(Tapi, betapa payahnye nak timbulkan rasa tu…rasa kasih pada Allah. Al maklumlah..banyak sgt dosa karat (bukan jiwang je ada karat)).
We mighta took the long way
(Mungkin jauh jalannya nak sampai, penuh berliku, penuh dugaan yang kita selalu fail…)
We knew we'd get there someday
(Tapi kalau kita yakin dengan rahmat Allah, kita yakin, kita akan sampai juga kepadanya. Tapi jangan la bagi alas an nak berlengah2. The point is..kalau terus usaha…..consistent..InsyaAllah boleh dapat kasih Allah.)

Bridge:
They said, "I bet they'll never make it"
(Setan kata or orang yang suka menyindir kata “ Alaa…aku rasa dia ni tak kan boleh tahan lama nak buat baik. Bermusim je. Nanti balik kepada lifestyle asal jugak..Suddaahlaaah. perasan alim konon, perasan Ustaz, konon baik..dulu macam aku jugak”)
But just look at us holding on
(Tapi Allah maha berkuasa dan Maha Mengkehendaki. Kun fa ya kun (Surah yassin). Alhamdulillah, kita masih berpegang pada tali Allah, masih ingat Allah)
We're still together still going strong
(Kita masih beristiqamah, masih beramal sebaik mungkin, masih cuba mengimprovekan diri…"uweeekkk tak dapat goda (jelir lidah kat setan2 gondol tu)…….pegi berambus setaaaannnnn”….mesti marah..musuh manusia yang nyata tuuu…)

Chorus:
You're still the one
(Allah tetap satu…Allah Maha Esa. Kita hanya bergantung pada Allah)
You're still the one I run to
(Pada Allah lah kita mohon kekuatan dan hidayah serta keberkatan)
The one that I belong to
(Kita ni milik Allah….so paham2 la…..)
You're the one I want for life
(Memang kita perlu Allah untuk hidup kita..perlu sgt2 ihsan dari Allah, serta redha dariNya)

You're still the one
(Allah tetap satu…Allah Maha Esa. Kita hanya bergantung pada Allah)
You're still the one that I love
(Memang Kita Cinta kat Allah je. Sebab tu Everything we do we MUST do it ONLY for Allah)
The only one I dream of
(Kita selalu angan2 nak jumpa Allah, nak masuk syurga – tapi usaha?? Buat malu je aku ni sebab angan2 aku tak setimpal dengan usaha)
You're still the one I kiss good night
(Sebelum tidoq, baca doa tido, mintak Allah jaga kita, baca ayat kursi dengan 3 Qul…)

Ain't nothin' better
(Memang takde benda lain lebih baik..In fact Allah kan MAHA BEST..THE BESTESTEST)
We beat the odds together
(Kita kalahkan setan dengan restu, redha dan izin Allah)
I'm glad we didn't listen
(Sib baik kita tak dengar cakap setan2 or orang2 yg perangai cam setannn)
Look at what we would be missin'
(Kalau tidak..pergh..naudzubilah….terlepas syurga beb………mintak la jauh..)

Repeat Chorus sampai suka hati…

p/s - tima kasih kepada Puan Rizana Ismail for her ideas on the song...
p/s 2 - ada sapa2 nak bagi song / lagu..bagilah..aku takde idea ni..

3 comments:

Hamka said...

Lagu dri aku..

Apa Yang Kau Mahu?..(bukan Rabbani)
Lagu asal: Apa yang kau tahu-Rabbani.

enjoy!

Bacalah...bacalah dengan ikhlas
Entry yang ku tuliskan
Itupun dengan izin kudrat Tuhan

Komenlah...komenlah dengan ikhlas
Entry yang ku tuliskan
Sebelum korang jumpa batu nisan…

Seluruh harta teringin engkau dapatkan
Melalu-e- doa murah rezeki
Dan doa umur panjang
Syaitan berdakapan
Dengan kata syahdu
wabak wahan bersatu

Apa yang kau Mahu?

cacilah...cacilah dengan ikhlas
andai aku tersalah
kerana aku memang bukan ustaz..

Mohon rezki murah dan umur yang panjang…
Takut pula terjadi wahan
Kelak rebah diri
Duka menangisi
Tanpa belas kasih
Disiksa saban waktu

c/o
Apa yang kau Mahu?
Apa yang kau Mahu?
Apa yang kau Mahu?
Apa yang kau Mahu?
Apa yang kau Mahu?

Ps: ulang c/o sampai hari raya ke dua..

abu_harraz said...

hahaha...
puasa pun belum lagi..dah nak raya kite...

hucs mahu jadi mayat orang yang bertakwa (ikut pesan hamka)

Nanot said...

I'm really impressed with your creativity. Your blog always brings not only a smile to my face but also a light of kesedaran in my soul. I thank you for that.

p/s: this is the 2nd time I left my comment. Tapi yang 1st tu didn't get published. I wonder why.