Thursday, February 16, 2006

Awek punye pasal..4 suami org jadi kartun



The walking distance between Menara ExxonMobil to BSN HQ in Jalan Ampang is toleratable.
It should be a short 13 mins walk and straight to the point.
However, today, because of this awek ntah dari mana ntah….tiba2 muncul,
the journey became a long and tiring journey – thanks to Ch

How was the history created....

At 11.45am, Hucs, De, Ch and Gd met at the lobby. We decided to go to BSN for our lunch.
After walking for 5 mins, we bumped into an awek who approached us for direction.

Awek : Nak Tanya sikit boleh?
Gd : Tanya banyak pun takpe …
Awek : (giggling..) cam ner nak gi Menara UOA?
Ch : Lalu belakang ni and masuk bawah tu (KLCC convention center), terus ke AQUARIA and naik escalator, kelaur and nampak ler Menara UOA.
Awek : Oh ye ke? Tapi I tak biasa la tempat ni. Lalu kat sana boleh? (pointing at Mandarin Oriental)
Ch : Isk..tu dah jauh patah balik tu..ikut sini haaa..senang…..
Awek : Tak pe lah, lalu sana lah.sini tak biasa.
Hucs : Panas ler..Lalu sini ada underground, turun tangga tu, mesti nampak punye direction to Aquaria. Follow je..
Awek : Tak pe, I ada payung..
Ch : Laa..tak susah pun..Jom kitorang tunjuk jalan, (i.e escort)
Hucs : (Woi!! Ko giler ke?? Kita nak gi bsn la…jauh tu nak kena pusing.Ini dah kes tak masuk akal ni?? Isk..) Dalam hati sambil buat muka confused and tak paham….hehehe

Nak tak nak, i had to drag myself to follow the crowd. Patah balik and escort sampai UOA.

On the way..

Awek: isk..susah2 je hantar samapi kat sini. You all kan nak pegi BSN. Jauh dah ni
Hucs: (Dgn nada sindiran mauttt yang ditujukan khas ke Ch) - Kitorang ni memang suka teman pelancong, Biasa la jalan ikut jalan jauh2 ni...
Awek: hekhekhek..hekhekhek..gigling..gigling...

Bila awek tu dah pegi (i,e dah selamat sampai UOA), suma baru nak bukak mulut..

Hucs : Giler betul la..sanggup patah balik gi BSN ikut jalan jauh, semata-mata sbb awek tuuh..
Ch : Korang ni apa laa...aku dah bukak jalan, bukan nak mintak no tepon ke..
Gd : Budak UM tuu..mesti ramai lagi member kat Uni/Kolej
Hucs : (isk…skang baru nak bising, tadi control…) – dalam hati
Hucs : Haa…kan skang dah kena menapak jauh ni..dah ler panas pukul 12tghr tepat niii..
Ch : tee…hee ..hee

Ch : haa..ni ada jalan shortcut, terus gi blakang BSN
De : Ye ke? Boleh masuk ke? nampak pagar je…
Ch : Bolleeeyyyyy…..
Hucs : Nampak cam tak convincing je…betul ke ni ada pintu?
Ch : ada punyeee.. aku kata ada, adalah...

As Hucs, Ch and De searched for the gate, we realized GD was already on the other side of the fence.

Gd :Oi..cepat aa…tengok2 apa lagi…
Hucs : isk..kena panjat ke? Ni pagar bank tau..kena tembak kangg..
ni sapa la punye idea ni..shortcut lah, awek lah...pot pet pot pet..(membebel)

Then suddenly.....Jangan bergerak!!..(acah jer..hucs imagination je...)

And all I remembered after that was I had already climbed over the fence.

Hucs : Cheh…abih tangan hitam, sib baik tak kena baju.
De: Eh ada paip banyak la kat sini..untuk apa ek?
Gd: Untuk basuh tangan aaa..diaorang memang tak kisah kalau panjat pagar ni, siap bagi air lagi nak basuh tangan
Hucs: banyakkk la nko
Gd : Ko tau tak kenapa bank selalu kena rompak?
Gd : tuu…(pointing at police BSN cum jaga yang tgh tido dlm rumah batu kecik)
Hucs : Ini suma kerja kartun betul la. Awek mana ntah punye pasal, abih berpeluh2. siap kena panjat pagar bank lagi. Sib baik tak kena tangkap
Ch : Tee…hee..hee….

That was the story for today.
Penat..nak tido jap sementara tunggu audio conference sat lagi…



11 comments:

bola2api said...

gila punye keje..
aku pun biasa buat ikut jalan jauh.. tapi itu kalo aku shopping.. hang pulak, awek punye pasal hehehe..

anyway good experience and a good laugh! :)

Anonymous said...

Elokla tu...Konon bantula ekkk..akhirnya 4 suami orang jadi kartun...kalau anak dara tu nampak 4 jejaka baik ati panjat pagar...mesti tergelak besar dia...hehehe

Lainkali cuba taktik lain nak berkenalan ye..

abu_harraz said...

bola2api a.k.a awek di belakang kamera - bukan aku..bukan aku...pitenah..aku mangsa keadaan..muahahaha

anonymous - hehehe..tak berkenalan pun. nama pun tak tau..

knizam94 said...

muhahhhahahahaha mmg lawak ko ni pyan. jauh tu, tapi aku paling respect giler ngan ko nyer map yg ko lukis tuh, bersungguh-sungguh...hehehee

abu_harraz said...

kno - lawak tu lawak laa..tapi sib baik tak kena tembak masa tgh 'berlawak' tuu heheheh

Azlynn said...

wow...pyan lepas panjat pagar??? menakjubkan...congrates congrates heheheh :D

bola2api said...

hehehe just a suggestion: lain kali kau tak payah tunjuk direction.. kau pikul jer awek tu.. senang cito..

abu_harraz said...

azlynn - ampes lu..sib baik tangan tak hitam mcm kena air kopi

bola2api - kalau pikul tu kena tengok dulu la awek cam mana kan..kalau taste aku, ok gak pikul..

bola2api said...

kau pikul je dulu.. taste buleh develop HAHAHAHAHA just kidding man.

blog kau brutal la.. :)

abu_harraz said...

comment yang brutal...heheheh

konot said...

tu la..nak menggatal punya pasal, sanggup jln tgh2 panas...:)