Tuesday, February 07, 2006

Lahanat!!!


Inilah first time aku guna bahasa yang amat kurang manis dalam blog. And I feel great and it is the most suitable word for this post.


Allah laknatkan kamooo..
Allah laknatkan kamooo..
Allah laknatkan seluruh bangsa denmark yang setuju dgn kartun hina kekasihnya..
Allah laknatkan kamoo...

Note : Nyanyi ikut rentak lagu orang nyanyi masa ulangtahun harijadi "Allah Selamatkan Kamu"

Aku dah tengok kartun2 tu...
Surprisingly cartoonist yang berlainan, tapi most from denmark.
And most from the same newspaper.
Memang melampau...Teramat emosi bila tgk kartun tu.
And I'm not gonna share the kartun with anyone although for the sake of "information only", as I deem that as spreading the work of the laknatullah. Never.

Sebahagian dari Danish keparat laknatullah


For those who have yet to see the cartoons, believe me, its really really really sucks!!!
I just can share one, but with words, not image.

A pig, wearing a turban(serban), on its body are the word Muhamed, both in Rumi and Jawi. The pig is also holding a pencil, with two of the front leg stepping on a book with the word 'koran' and Alquran(in arab) on the pages. How sick is that!!!Damn you ****** Danish!!!

Aku memang tak akan suka Denmark sampai ke anak cucu diorang..gi mampos lah korang suma!
Bukan apa..suma cartoon dlm tu, dibuat oleh orang denmark...bukan sorang je kartunis nye..
And the same newspaper yang publish benda tu...Nama sokkabar tu Jylland Posten Denmark

Memang membara sangat kat dlm hati aku ini....! And tak leh tahan sabar dah..nak nangis pun ada..nangis gerammmmmm sebab diorang ni masih hidup senang lenang kat bumi Allah setelah kekasihNya di permainkan. Grrrrr....


Semoga laknat ALLAH subhanahu wa ta’ala senantiasa atas orang-orang kafir yang menghina Rasul-NYA.
Ya ALLAH, berilah tempat yang tertinggi kepada Muhammad Rasullullah shallallahu ‘alaihi wassalam sebagaimana yang telah ENGKAU janjikan kepadanya.




8 comments:

eddie said...

Semoga laknat ALLAH subhanahu wa ta’ala senantiasa atas orang-orang kafir yang menghina Rasul-NYA.
Ya ALLAH, berilah tempat yang tertinggi kepada Muhammad Rasullullah shallallahu ‘alaihi wassalam sebagaimana yang telah ENGKAU janjikan kepadanya.
aminn

edaleeja said...

eda br tgk td. siyesli sakit mata ni nengok..

Azlynn said...

Allah laknatkan kamooo..
Allah laknatkan kamooo..
Allah laknatkan seluruh bangsa denmark yang setuju dgn kartun hina kekasihnya..
Allah laknatkan kamoo...

untuk selama2nyer.....amin

abu_harraz said...

sedapnye lagu tu..mcm penah dgr..tapi di mana ya?

abu_harraz said...

hmm tu la eda...jgn sebarkan tau gambar2 tu..biar org sebar, kita jgn sekali

Hamka said...

benar, aku memang marah kalau ada org islam pulak yg sebarkan benda2 camtuh!
tapi aku doakan 'mereka' dapat hidayat Allah...

Ya Allah
berilah hidayat kepada 2 umar...
berilah hidayat kepada Hindun yg makan hati Hamzah
berilah hidayat kepada Supian
berilah hidayat kepada Khalid
berilah hidayat kepada denmark
kekalkanlah aku dalam hidayat
jadikan aku asbab hidayat..
AMIN

Hamka said...

Sebenar-beNARnya aku tujukan "bagaimana hilangkan marah" bukan untuk org yg marah pada mereka yg hina Nabi samata2...tapi aku tujukan kat aku sendiridan korang tentang hal2 lain! Contoh:
-isteri masak tak sedap.
-bos tak naik pangkat.
-kawan2 pinjam barang tak pulang2
-jiran sebelah melalak karoeke
-musuh lama kawin ngan awek idola
-anak buat perangai nak tengok mawi world
-ipar duai tumpang rumah berbulan2
-pinjam H/P berjam2
-jiran parking kereta dia depan rumah
dan seribu sebelas ratus lagi..

INI SEMUA NAK KENA BAGI HADIAH NIH..TAPI SEBAB AKU TAK MARAH MAKA TAK PAYAHLAH AKU BAGI HADIAH HE HE HE

cth beberapa cerita yg korang boleh nangis pasal telan marah/maaf/bagi hadiah:
-Nabi dengan Umar
-Nabi dengan org tua yahudi di hujung kampung
-Nabi dengan pemuda yg di upah ludah oleh abu jahal.
nabi dengan seorang makcik yg nak berpindah rumah kerana benci ngan Nabi.
-Nabi dan tetamu yg buang najis dalam rumahnya.
-Nabi dan org badwi yg kencing dalam masjid.
-Nabi dan org yahudi yg tampar wajah nabi sehingga berbirat.
-Nabi dengan Khalid.
-Nabi dengan pembunuh Hamzah.
-Nabi dengan Hindun
-Nabi dengan anak abu jahal.
-dll
aku tak sempat nak tulis cerita ni semua, aku tulis tajuk jer, memang menangislah kalau korang hayati..nak tahu detail cerita ni pergi cari ustaz..aku bukan ustaz...wasalam

ps: aku dah bagi hadiah kat kau hucs:
((( Ya Allah berilah Hidayat pada org yg baca blog nih… )))
hadiah berupa doa hidayat...

Anonymous said...

Rileks la bro...nabi sendiri kena lempar najis tapi tak adalah dia benci sampai mati pun orang yg buat tu...patut ko doakan dia dapat hidayah, mana bole ko nak benci seluruh denmark tu...mana kau tahu ada ke tak orang islam tinggal kt denmark tu kan...kalau zionis israel yg bunuh orang islam tu wajar diperangi tapi kalau derang ni kalau kita bunuh pun tak adalah kita mati syahid, ingat kita dilahirkan islam belum tentu masuk syurga tapi orang kafir yg jahil mcm ni pun belum tentu masuk neraka gak sebab Allah swt beri hidayah pada siapa dia kehendaki, hidayah milik Allah...silap2 kalau derang ni dapat hidayah boleh gak masuk syurga kan...Allah maha mengetahui....