Wednesday, January 04, 2006

Cam ner nak respek?


RM 10. HANYA RM 10.

Itulah bayaran yg akan dikenakan kepada 900 000 ribu org degil lagi lazy sbb tak renew MyKad. Bila nak renew, kena bayar RM 10.

And again, government has bent the rules when it comes to disciplining the public. So, jgn lah pening kepala bila orang tak nak dgr cakap government in future

Ini bukan denda (I remembered dulu they said these people will be penalized) In this case there's no penalizing. Cost for new MyKad is RM28.60. Government will still bear the cost of RM 18.60.

And then, until when will this offer lasts? Until end 2006? Then what? Will then be another havoc at NRD branches by end 2006? Just to avoid to avoid to be charged RM 15 for 2007?
What is this? Why are they being pampered?

O.k..O.k maybe ada explanation from NRD on why the came out with this decision. (Just to 'bersangka baik')

Apa2 hal pun..sape nak respek lagi lepas2 ni? Sindri mau ingat la gomen....

7 comments:

wanf said...

Betul Pyan! Setuju!
nie 1st time lawat blog ko.. ingatkan sapalah 'hucs' nie.. pening pala terbalik-balikan jd csuh lah.. jd cam command prompt plak hehe.

ok keep on blogging pyan :)

abu_harraz said...

Tx wanf. Slalu2lah dtg sini. baca post pasal hardones. aku sedih, lama tak jumpa korang suma

eddie said...

btw pyan,
raf kawan dina zaman is even hotter :P
met her last year .. raf wrote some of the episodes of idaman the original series.. before things went gaga on that series.

abu_harraz said...

eddie, aku suka blog dia la..orgnye aku tak penah jumpa..saje buat saspen..
tapi blog dia dah takde..di amaleh nak tulih :'(

raf ni sapa plak ek? ada blog ke?

ketua rumah said...

rajin betul ko ni pyan... anyway, nice blog.... rajin2 le update, jgn malas

abu_harraz said...

tima kasih ketua rumah whoever you are...
awal2 ni rajin gilos...tapi hopefully maintain lah ek..
Nanti sapa yang bagi comment post ke seratus, dapat hadiah...ok tak?

PrincessRen said...

karang i link ur site to mine. anyway, ada satu lagi hardones blogger namely Konot. her url is http://mylovelybalqis.blogspot.com/