Monday, January 16, 2006

Puisi pujangga



Sajak : Permata Buat Isteri
Telah ku siapkan
Satu daerah paling sunyi
Dalam hati ini untuk kau isi
Sebagai isteri
Untuk kau penuhi dengan kemuliaan
Seorang wanita
Untuk kau beri erti dengan kelembutan
Untuk kau hargai dengan kasih sayang
Ku ingin kau jadi wanita mulia
Yang tahu harga budi dan hati
Seorang lelaki bernama suami
Ku ingin kau mengerti
Bahawa hidup ini tak semudah yang kita janjikan
Yang kita janjikan
Kerana kau isteri ku
Hasil Nukilan : Abdul Aziz H.M
Pernah dipopularkan oleh Kopratasa

8 comments:

PrincessRen said...

hahaha.. berpuisi ko yek. takper at least ko ader update ur blog daily. i'm quite impress... interesting.

abu_harraz said...

ala, ko pun apa kurangya, aktif gak update. aku nak banyakkan gamba la...best sket

Anonymous said...

hucs..
dah lama kiter carik lagu ni. tak ingat sapa nyanyi and tajuk..
tapi kiter memang suka lagu ni
-zaireen-

Azlynn said...

huhu..pyan cube nyanyi cket lagu tu...sekali sekali nk gak dgr pyan nyanyi.. :D

abu_harraz said...

nyanyi? ..o.k.
three, four,
telaaahhh..ku siapkan,
satu daeraah, paling sunyii..
ok cukup..best kan..jap lagi hujan la

Hamka said...

tapi dimanakah kemulian seorang wanita hari ini?

abu_harraz said...

Teringat satu sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud (tak ingat riwayat siapa and not sure the exact word)

"Tiga perkara yang boleh mendatangkan kemuliaan pada seseorang wanita ialah

1.Cepat kahwin

2.Tidak tinggi maskahwin

3.Cepat mendapat anak.

Allahu a'lam..

Anonymous said...

abu haraz,

Waaaa...(nangis). Tak mulialah aku ni nampaknya..... I have non of the above. Help me God!

Sooo Andartung