Tuesday, January 24, 2006

Indah's 'first night'


last night was historic.

indah tido bilik sendiri sorang2..hehehe..
tiba2 je dia kata nak tido bilik tu. takde paksaan or pujuk rayu.
dia volunteer. ok la tuuu..
i admit that I should start leaving her alone masa kecik2 dulu...tapi first kid kan...tak confident..

Bilik tu pulak belum decorate. kalau dia ok for a week, then I will decorate the room.
what i did last night was just a simple decoration.
Letak cadar kartun, beg skolah dia, buku dia, few teddy bears.
I also lukis satu gambar kartun of the three of us.
Dia siap senyum sebelum tido tgk gambar tu..hehehe
Agaknye tu lah gambar paling cantik dlm dunia..keh.keh..keh..

Dlm kul 4.30am dia masuk bilik kitorang...kira ok la tu for first night sleeping alone.

Now I know how to spend my Chinese New Year holiday next week: Decorate Indah's room at Bandar Puteri.
Will start with the wall colors and wall papers kot.....
then lamp and cartoon characters on the wall...
ntah lah...blum dpt ilham lagi

good night indah..sweet dream...

7 comments:

Anonymous said...

Iyea!!!!! Bagusnya dapat daddy macam nih!!! Sayang betul dia pada anaknye!!! AYAH Pian, I guess you are the best father in the world!!!

abu_harraz said...

wo hoo..wait till you see the drawing..hehehhe...

Hamka said...

aku ada dua anak, satu 2 tahun, 3 bulan, satu lagi 11 bulan, dua-dua lelaki...satu tidur peluk bonda dia sambil menyusu, satu lagi tidur peluk aku...aku pun planning nak asingkan tempat tidur gak tapi belum mampu lagi, baguslah apa yang anda buat tu...sunnah nabi tu...

JohnLabu said...

baru line clear sikit pyan... heheheh

abu_harraz said...

line clear apa..bukan bleh tutup pintu pun...hehehe...
tapi tak kan la tak pandai nak idup kan..clear ke, tak clear ke..when there is a will, there is a way...hahahha

Anonymous said...

My son is also sleeping in his room since he was 18 months. Sejak pindah rumah baru almost a year ago, lagi la dia taknak tido ngan mama & ayahnya. Dia kata, "Bilik Mama ngan Ayah tak lawa. Bilik Fikey (his way of pronouncing his name) cantik sangat. Got stars, moons and planets.
So since Fikey is sleeping surrounded by a galaxy of stars I guess maybe Pyan can make Indah sleep amongst the sweet creatures of the sea?

abu_harraz said...

tengkiu! good suggestion. will put it in my brainstorm list