Tuesday, January 31, 2006

Kempen Keselamatan Jalan Raya

I was proofreading my earlier post and suddenly.. Screeeeeeeeeeeettttttttttttt.....gedegang..gedegung...pranggg!!
Sah..eksiden depan umah. The busy road in front of my house slalu ada eksiden...yang mati pun ada....
Without further a do...(cheh mcm speech plak) I grabbed my digital cam and rushed to the scene.. These are what I got...





Luckily both driver and passenger (mamat sorang , awek sorang - melayu) survived with minor injury. I dont know how's the Honda Accord (or isit civic vtec?) though..

So..kawan2 beringatlah semasa memandu....During my trip to Tganu, ramai betul org yang degil. Memotong kat selekoh and masa naik bukit. Dua tu yang paling aku tak leh terima. Itu kebodohan hakiki yang terlampau bengap. Memang menyusahkan orang. Even kalau bawak laju pun bleh terima lagi...tapi bukan la laju tak bertempat kan...(bagi aku la, tapi aku tak bwk laju..hehhee..betul..)

And one more..jgn memandai nak nak amik nombor ekor bila nampak no keta kat atas tu..

5 comments:

edaleeja said...

mak aii, paparazi gitu..selit2 je amik gmbr

Anonymous said...

pyan menyelit!
hahahahha!

abu_harraz said...

ye la..lepas aku amik dua tiga snap, ada org sound," sapa amik gambar" aku buat muka dek je..then org lain plak sampuk.."apsal x leh amik gambar?" aku plak berlakon buat tak tahu..hehhe. actually aku pun x phm apsal nak sound plak.

eddie said...

hmm no keta pun 442.. bukan nak pecaya tahyul.. tapi mati mati senang (442) dalam cantonese eek?

abu_harraz said...

sib baik di atak paham cantonese.kalau tak mesti dah mati. dua2 org melayu