Monday, January 23, 2006

RTM - Teman Setia Anda...


Tertengok berita RTM TV1 pukul 6 ptg tadi. pasal black metal.

Pengulas berita :
"Majlis fatwa kebangsaan sudah secara rasmi mengkategorikan black metal sebagai ajaran sesat yang bertentangan dengan agama Islam..."
Then bla..bla..bla..until I heard this sentence :

" Black Metal yang diasaskan oleh kumpulan muzik rock Metallica......bla..bla..bla (by this time my brother and I dah tergelak besor dah, tak dgr pun the remaining)

Warggh...wargh..muakakakekekekeskeskeskuikukui...lawok sungguh..

Biar betul Metallica started black metal. They even not associated with Black Metal.

Hai....wartawan RTM ni carik nahas. Dengar dek Metallica, tak pasal2 kena saman..

RTM memang tak pernah berubah..Still full with bloopers...

Teringat zaman dulu2 slalu gak dpt tgk pembaca berita RTM tgh make-up or tgh get ready to be on air, due to someone accidently switched on the 'running..' button before the time to do so.

Memang Teman Setia Anda..sungguh kelakor skali..:)

9 comments:

JohnLabu said...

TV3 pun tunjuk gak kata kumpulan Metallica ni pengasas Black Metal.. aku teruih tukaq cenel tgk katun.. ampehh

eddie said...

so erm ertinya gi disko dedah aurat minum todi takper, asal jgn pergi konsert black metal..

berzina takper, asal jgn tinggal sembahyang?

jual ayam katok takper, asal janji nak sembelih?

apa mesej yg majlis fatwa nak sampaikan nie?

yg undang undang islam nie macam menu ala carte? buffet? amik apa yg nak, yg taknak tak payah perdulik?

eddie said...

on a lighter side.. aku tak sangka jawa adalah salah seorang dari pengikut geng black metal.. dulu dalam jamban pun dia dok main guitar lagu Metallica..

ishk.. ganaih sungguh memberku itu...

JohnLabu said...

sam pun pernah practis lagu unforgiven 2 dalam bilik ayaq.. sam pengikut Black Metal

abu_harraz said...

practis dlm bilik ayaq? ..tu yg jadi berak atas stage during konsert tu..

Hamka said...

aku yg tak sekolah arab tanya?
betul ke 'hajaratul asward' tu bermakna batu hitam? sapa -sapa sekolah arab, tolong sikit,...

abu_harraz said...

literally yes....
hajar = batu
aswad = hitam.
tapi just wonder, kalau tak silap asalnya batu tu tak hitam. bila byk org yg penuh dosa cium batu tu, then di ajadi hitam. ntah betul ke tak citer aku pun tak tau. soalannya, apa nama batu tu sebelum dia jadi hitam??

eddie said...

batu putih...
kekekeke

abu_harraz said...

what a good guess!!! :) hehehe