Sunday, January 29, 2006

Journey to KT

Alhamdulillah..selamat sampai.. Although lambat bangun (4.30am instead of 2.30am), sempat kuar umah by 5.30am
Journey yang quite relax. berenti 3 kali..altogether 8 jam baru sampai..hehehe.. kali ni ikut jalan pantai sebab lepas musim hujan ni, pantai selalunye cantik.
6.45am solat subuh kat hi way karak. petronas tepi jalan sebelum tol bentong. ingatkan genting sempah crowded...rupa-rupanya situ pun sama..
kali ni ramai orang balik..ye la cuti panjang..so nak semayang subuh pun crowded. tapi yang aku tak paham tu... kalau dah tau org beratur panjang, masa dah suntuk, paip ada satu..ada gak orang amik semayang mcm nak pakai air satu kolah.
ye la..yang wajib2 dah lah..keisan la org lain yang tunggu.waktu nak habih...
tapi pemandangan orang bersesak2 nak solat subuh tu yang mengharukan.. masih byk orang yg gagah tak tinggal solat..org muda2 pun ramai..alhamdulillah..

Indah masih tidur


macam twilight zone..kat LPT



kul 9.00am ingat nak bfast kat hiway pantai timur...punyelah ramai orang..kedai makan bukak dua je..
kena beratur mcm kat asrama..
so kensel...jalan dulu...

pinggan tak dicuci dari mlm tadi..tak de gerai jual nasik pagi2 ni..


then, the next R&R....orang tak ramai..ingatkan ok lah...
rupanya cuma ada kedai minuman je bukak...sib baik ada jual roti bakar..ok lah buat bfast...
lain kali nak berkelah la...bwk bekal pun orait gak


kul 11.15 jam gila babas kat cukai...ada la stuck 1/2 jam kat pekan cukai tu.
Call zainal ali (dulu dia ni duk kat kerteh, skang dah pindah KL) tanya pasal tempat makan kat kerteh.
kul 12.00pm sampai kat restoran mawarni(as suggested by zainal)..ok la food dia.sedap. masakan kampong and reasonable price...
then terus ke KT. sampai umah around 2.30pm.....
‘terpaksa’ makan lagi (lunch dah menunggu...sup ikan tenggiri baru naik ke darat 2-3 hari..mana bleh lepas..heheheh)
bestnye balik kampung!!....
mcm nak raya plak....
selamat menyambut maal hijrah.

2 comments:

Noni Kapet said...

kau panggil CHUKAI pekan? Pekan je? Tu lah metropolitan kat East Coast maaaa, mcm Texas gitu*. Nasib baik setengah jam je... selalunya lagi teruk he he...

* joke bell ni bukan aku buat, tapi standard joke pasal Chukai. When I introduced myself as from Chukai, semua orang ckp Texan laaa.. masa mula2 balik from UK aku cepat2 kena clarify that "no, actually I studied in the UK, not Texas" to the great laugh of everyone....

abu_harraz said...

hahahaha....
kalau bush perkenalkan diri dia kat tganu, mesti org ingat dia orang chukai...."alaaaa..sebelah rumah noni kapet tu.."