Sunday, January 22, 2006

Selangor , Badminton and Liverpool


Selangor kalah Lagi. Kali ke enam dalam 8 perlawanan.
Tak tau nak kata apa lagi. Indah pun dah lama tak pakai baju bambang pamungkas (yg baru score satu gol je season ni)

First goal salah defend (seperti biasa, although keeper dah byk save) 2nd goal keeper dah save, defend lak gi rempuh keeper sampai bola terlepas...kartun sungguh!!
Maleh nak ulas panjang.....letihh...

And semalam pun bukak2 je tv, malaysian double tgh main semi final All England. Masa aku bukak tu, MAL 14, Denmark 7. Aku pun syok la layan. Tapi memang buang masa dan karan betul. Boleh diorang kalah set tu 14-17!!!. Which means , denmark tu bleh dpt 10 point, without the Malaysia sempat cecah 15.!! cheh..
Single pun samae. Lee Chong Wei leading Lin Dan 14-9 dlm rubber set, tup2 bleh kalah 14-17.
Ye la, kalau kat Indon bleh la kata kena jampi ke apa...ini kat Birmingham. nak kata apa lagi? mental lemah la kot...lawokssss (berita sukan tv3 baru je buat ulasan, and diorang pun kata mental lemah - daya fokus, pembentukan sikap semasa latihan , dan ketajaman naluri sejauh mana mahukan kemenangan)

Malam ni Liverpool lawan Man U. Aku yang jarang follow ni rasa nak tgk plak. Memang aku dari skolah rendah suka Liverpool (zaman baju Candy and Ian Rush) Zaman tu foreing club aku kenal liverpool ngan Napoli je (itu pun sbb kat suar track ada tulih Napoli...heheh )
Bagi aku, Liverpool ada persaman dgn Selangor (dari segi prestige dlm country masing2 and the supporters tradition).

So good luck liverpool...(and aku mmg tak suka Man U - sbb apa aku pun tatau).

p/s Sporty spice yang pitori minat pun suka liverpool. aku pun minat gak, tapi skang dia sudah chubby lah...sudah tidak sport..hehehe.

1 comment:

Alienadi said...

Haiz... Yet again... My fav badminton player, Chong Wei cant make into final.Dun worry, u will be better next time after this!!
And the history happened again to the Malaysian Double....So sad..