Sunday, January 01, 2006

cilok....baik punye

i finally watched this movie. i'm a fan of afdlin. so maybe ada bias sket la i nye review on this film.
film ni mmg besh...besh and kelakor lah. (layan je la) and it is definitely 'lain dari yang lain'

  • citer simple tapi message yang berat - be loyal to friendship
  • takde individual hero - 4 orang character sama berat
  • takde heroin - pompuan cina tu bukan heroin
  • narrator citer tu ada dua , satu ada la 10% related with the whole movie and the other one is not a character in the movie - xxxx and tok dalang (aku tanak ckp sapa yg xxxx tu. anti climax ler)
  • simple giler citer tapi sebab keja afdlin ni detail, all characters are well developed
  • flashback yang clear and very different.interesting
  • ac mizal mmg patut jadi pelawak dari dulu lagi instead of tubuhkan 4u2 kutuk...

cuma ada beberapa part la yg membosankan and i just wonder why afdlin allow such thing to happen. maybe dia ada reason sendiri la kan...hehehe

  • ida nerina and harith struggling nak menonjol dlm character diorang
  • scene gaduh and scene seriuos lama sangat sampai meleret and hilang mood org nak gelak lagi, rasa nak fast forward je

sapa yang belum pegi tengok, gi lah. tak rugi pun. baguih citer ni. pegi ye. nanti citer kat aku.

3 comments:

Anonymous said...

Errr E70 ke ni?
Kalau betul kira memang cukup tera laaa aku ni.....

Anonymous said...

Cheh message ada kat E53 jugak.
Memang E70 laaa kau ni.
Welcome welcome....

abu_harraz said...

apa lak suma anonymous ni? chehh